Ρωτήστε τον τεχνικό

Ο διαχωριστής θέλει την αναρρόφηση του

4 Διαχωριστές Αμαλγάματος

Καθώς οι διαχωριστές αμαλγάματος από τη νέα χρονιά έγιναν υποχρεωτικοί, όλο και περισσότεροι οδοντίατροι αναζητούν τη λύση που ταιριάζει καλύτερα όχι μόνο στο ιατρείο τους αλλά και στην τσέπη τους. Οι απορίες πολλές, καθώς πρόκειται για κάτι νέο που δεν είχε απασχολήσει ξανά τόσο τους οδοντιάτρους όσο και τους τεχνικούς. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε γιατί οι διαχωριστές αμαλγάματος χρειάζονται την χειρουργική αναρρόφηση.

Η επιλογή τού τύπου του διαχωριστή εξαρτάται από την ποσότητα των λυμάτων που καλείται να διαχειριστεί. Η κλασσική σιελαντλία που διαθέτουν τα παλαιότερα οδοντιατρικά μηχανήματα παράγει μεγάλο όγκο λυμάτων με αποτέλεσμα να κάνει απαραίτητη την επιλογή μεγαλύτερης μονάδας διαχωριστή αμαλγάματος. Αντίθετα, η χειρουργική αναρρόφηση μειώνει σημαντικά τα παραγόμενα λύματα και έτσι μας επιτρέπει να επιλέξουμε μικρότερη και φυσικά φθηνότερη μονάδα. Επιπλέον αυξάνει σημαντικά την διάρκεια ζωής του διαχωριστή.

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι αν και αρχικά θα έχουμε μια οικονομική επιβάρυνση με την ταυτόχρονη αγορά χειρουργικής αναρρόφησης, θα αποσβέσουμε το επιπλέον κόστος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι η χειρουργική αναρρόφηση είναι απαραίτητη και σε πολλές οδοντιατρικές πράξεις, άρα θα βγούμε πολλαπλά ωφελημένοι από την αγορά της.

Δεν είναι όμως μόνο οικονομικοί και πρακτικοί οι λόγοι που επιβάλλουν τη χρήση της χειρουργικής αναρρόφησης. Είναι και οικολογικοί. Η χρήση σιελαντλίας οδηγεί σε υπερβολική και άσκοπη κατανάλωσης νερού, καθώς χρησιμοποιεί 1,89 λίτρα νερού ανά λεπτό. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; 75,6 λίτρα νερού ανά ραντεβού, και με έναν πρόχειρο υπολογισμό 207.900 λίτρα τον χρόνο! Καθώς η λειψυδρία αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα καταλαβαίνουμε γιατί στα πλαίσια της εξοικονόμησης νερού αποτελεί πλέον πάγια τακτική στις Ευρωπαϊκές χώρες η χρήση χειρουργικής αναρρόφησης.

Συμπερασματικά λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταυτόχρονα με την επιλογή διαχωριστή αμαλγάματος, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας και την αγορά χειρουργικής αναρρόφησης εφόσον δεν έχετε, καθώς είναι σίγουρο ότι το επιπλέον κόστος αντισταθμίζεται και με το παραπάνω από τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης της.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 7777936 ή να μας στείλετε τις απορίες σας στο info@unimedica.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *