Ρωτήστε τον τεχνικό

Επιλέγοντας οδοντιατρική μονάδα

Anya Mikata MKT-700U

Η αγορά οδοντιατρικής μονάδας εκτός από τη χαρά που δίνει σε κάθε οδοντίατρο, αποτελεί μια καθοριστική πράξη για το μέλλον του. Ο νέος οδοντίατρος πρέπει να προσέξει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τον διευκολύνουν στη δουλειά του, θα του μειώσουν το άγχος κατά την αρχή της καριέρας του, αλλά και θα δημιουργήσουν ένα όμορφο εργασιακό περιβάλλον τόσο για τον ίδιο όσο και για τους ασθενείς του. 

Για τον έμπειρο οδοντίατρο έρχεται κάποια στιγμή η ώρα, που η «κουρασμένη» έδρα του βγάζει φθορές και προβλήματα που προστίθενται  στην ήδη υπάρχουσα κούραση του, με όχι και …ασήμαντο κόστος. Ταυτόχρονα, μετά από 15 – 20 χρόνια δουλειάς, ο οδοντίατρος χρειάζεται μια αλλαγή για τον ίδιο αλλά και για τους ασθενείς του.

Κριτήρια επιλογής οδοντιατρικής έδρας

-Εργονομία: Πρόκειται για τον πιο σημαντικό παράγοντα. Η άνετη και απρόσκοπτη πρόσβαση στα κοπτικά, τη σιελαντλία, τον προβολέα, αλλά και η σωστή θέση εργασίας, βοηθούν τον οδοντίατρο στο να επικεντρωθεί στο θεραπευτικό του έργο.

Η μεγάλη ταμπλέτα επιτρέπει στον οδοντίατρο να έχει κοντά του όλα τα  απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται σε κάθε περιστατικό ενώ η ταμπλέτα βοηθού είναι σημαντική καθώς δίνει στον βοηθό τη δυνατότητα να ρυθμίζει  τη θέση της έδρας, να έχει τον έλεγχο του πτυελοδοχείου, του ποτηριού καθώς και του κουδουνιού.

Ο προβολέας LED νέας τεχνολογίας θεωρείται  πλέον απαραίτητος, καθώς παρέχει άπλετο και σωστό φωτισμό της στοματικής κοιλότητας, επιδέχεται ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος, και ταυτόχρονα δεν κουράζει τον ασθενή.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η καρέκλα του οδοντίατρου μια και η σωστή θέση του σώματος, θα τον γλιτώσει από πιθανά μυοσκελετικά προβλήματα. Ένα οδοντιατρικό καρεκλάκι, εκτός από λειτουργικότητα πρέπει να έχει και αντοχή, μιας και επιβαρύνεται αρκετά κατά τη χρήση του.

-Αξιοπιστία: Σχετίζεται με το εργοστάσιο παραγωγής, το οποίο εξασφαλίζει τη ποιότητα κατασκευής και πολλές φορές είναι ανεξάρτητο από τη χώρα κατασκευής, μιας και αρκετά μέρη ή τμήματα του μηχανήματος, μπορεί να κατασκευάζονται σε διαφορετικές χώρες. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, που θα εγγυηθεί τη σωστή εγκατάσταση και την απρόσκοπτη υποστήριξη και συντήρηση του μηχανήματος, με άμεση ανταπόκριση σε πιθανές βλάβες του μέλλοντος.

-Αισθητική: Οι σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις πρέπει να συνδυάζονται με τη ποιότητα των υλικών, τόσο στα πλαστικά μέρη του μηχανήματος όσο και στο δέρμα ή τη δερματίνη της έδρας, για να απολαμβάνετε το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα και τα …επόμενα χρόνια.
 

-Κόστος: Τις εποχές που ζούμε, το κόστος παίζει σημαντικό ρόλο, πάντα σε συνάρτηση με την ποιότητα του οδοντιατρικού μηχανήματος και χρειάζεται μια δυναμική ισορροπία ανάμεσά τους. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πιθανό κόστος των ανταλλακτικών που θα χρειαστούν τα επόμενα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο

 210 7777 936, email: info@unimedica.gr Site: www.unimedica.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *