Ρωτήστε τον τεχνικό

Οι Οδοντιατρικές Χειρολαβές και η Συντήρησή τους

χειρολαβες_συντήρηση_main_photo

Εάν θεωρήσουμε ότι ο οδοντίατρος είναι ένας απλός φαντάρος στη μάχη για τη στοματική υγεία, τότε το όπλο του είναι οι χειρολαβές. Και όπως μας λέγανε και στο στρατό, το όπλο σου πρέπει να το γνωρίζεις, να το προσέχεις και γιατί όχι να το αγαπάς! Ιδίως δε όταν το κόστος αγοράς νέων …όπλων είναι σημαντικό!

Ξεκινώντας από τη βασική διάκριση των χειρολαβών σε υψηλών και χαμηλών ταχυτήτων, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι πρώτες αφενός είναι πιο επιρρεπείς σε βλάβες, αφετέρου είναι και πιο ακριβές! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα άλλα είδη των χειρολαβών δεν χρειάζονται την προσοχή μας. Είτε πρόκειται για υψηλές, είτε για χαμηλές, είτε για μειωτικές, για φωτεινές ή μη, για εσωτερικού ή εξωτερικού σπρέι ( οι του εξωτερικού σπρέι είναι πιο φθηνές), με push-button ή ελέτα ( Πιο εύχρηστες είναι με push-button, ενώ η ελέτα χαλάει ευκολότερα), ΌΛΕΣ οι χειρολαβές θέλουν καθημερινά την συντήρησή τους και μάλιστα μια ώρα …δύσκολη την ώρα που κατακουρασμένοι είσαστε έτοιμοι να φύγετε από το ιατρείο!!!

Φροντίζουμε για να …έχουμε!

Οι χειρολαβές θα πρέπει να λαδώνονται καθημερινά. Αυτό πρέπει να γίνεται πριν και μετά την αποστείρωση τους σε αυτόκαυστο. Ανεξαρτήτως του τύπου τους παίρνουν τα ίδια λάδια, εκτός από κάποιες που παίρνουν γράσσο. Ανάλογα με τον τύπο της χειρολαβής θα χρειαστούμε και τον ειδικό αντάπτορα.

Κατά την χρήση των χειρολαβών θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μια πτώση τους μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη, τόσο στη κεφαλή όσο και στο σώμα (σασί).

Εάν η χειρολαβή σας έχει πρόβλημα μπορεί κατά τη χρήση της να ακούγονται περίεργοι ήχοι (σαν γρατζούνισμα), ή να βλέπετε την εγγλυφίδα  να γυρνά έκκεντρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει  να την αναλάβει εξειδικευμένος τεχνικός, Οι περισσότερες βλάβες στις χειρολαβές αφορούν τα ρουλεμάν ή τα τσοκ.

Να έχετε υπόψη σας ότι ο χρόνος ζωής μιας χειρολαβής εξαρτάται και από την ποιότητά της.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε  μαζί μας στο 210 7777936 ή να μας στείλετε τις απορίες σας στο info@unimedica.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *